Types van muziekrelease

In de muziekindustrie is een muziekrelease een artistieke, creatieve uitgave van een artiest voor verkoop of distributie. Het is een breed begrip dat alle verschillende soorten muziek omvat die kunnen worden uitgebracht. Muziek kan normaal gesproken worden uitgebracht als singles, EPs, m albums of zelfs als videos. Tegenwoordig wordt muziek echter vaak op het internet beschikbaar gesteld en daarom wordt het digitaal uitgebracht genoemd.

Bij het uitbrengen van muziek die digitaal is uitgebracht, is het belangrijk dat je muziek goed gemasterd wordt. Dit zorgt ervoor dat het nummer geweldig klinkt wanneer het zonder problemen op een computer wordt afgespeeld. Mastering komt in het spel als je wilt om je lied gehoord te krijgen via de radio. Muzikanten kunnen hun nummers indienen om in aanmerking te komen voor radioweergave en als het geschikt wordt bevonden, krijgen ze hun nummers te horen. Zodra een radiostation een nummer heeft gekozen, wordt het in het Verenigd Koninkrijk en de rest van de wereld gedraaid.

Standaardalbums & -compilatieschijven zijn de meest gangbare muziekuitgaves. Standaardalbums bevatten alle muziek van één album - ofwel alle nummers van het album, ofwel alleen de eerste twee of drie nummers. Compilatieschijven bevatten alles, van de songlist van het album tot alle muziek van de nummers op het album. Andere soorten muziekuitgaven zijn boxed sets die alle muziek voor een album, CD, DVD & bevatten; VCDs die alle muziek voor een album bevatten, en album specials waar een beperkt aantal exemplaren van een nummer of een mix van nummers beschikbaar zijn voor verkoop, meestal om promotionele redenen.

Sources for this article:

Contact

NIEUWSBRIEF