Opnamen

Om muziek te kunnen maken, zijn opnamen van daadwerkelijke live-optredens nodig. Dit geldt met name voor klassieke muziek, die geen vooraf opgenomen versie heeft zoals de meeste andere muziek. Het zou onmogelijk zijn muziek te maken zonder gebruik te maken van live uitvoeringen; opnamen van dergelijke uitvoeringen kunnen echter nog steeds nuttig zijn om de muziek beter te begrijpen. Zelfs voor musici die hun uitvoeringen hebben opgenomen, is het belangrijk te begrijpen hoe de muziek tot stand is gekomen. Opnamen van vooraf opgenomen concerten en recitals kunnen ook nuttig zijn voor muziekstudies.

Basisrichtlijnen voor het vinden van goede muziekbemonstering Voor commercieel verkrijgbare albums kun je het beste zoeken naar de naam van een band, de albumnaam van een compositie, of de volledige naam van een artiest. Aangezien sommige van de meer obscure muziekstukken niet zijn opgenomen in het bestaan, moeten onderzoekers niet alleen afhankelijk zijn van track naam zoekopdrachten om details over een album te vinden. Het label van een album geeft meestal wel wat nuttige informatie over de achtergrond en oorsprong van het nummer, maar originele opnamen van hoge kwaliteit uit plaatsen als het Smithsonian zijn moeilijk te vinden. Online databases met muziekstukken uit verschillende genres kunnen ook nuttig zijn voor muziekonderzoek. Deze websites kunnen goede informatiebronnen bieden over opnamen van beroemde bands, artiesten en kunstenaars uit verschillende perioden.

Een van de grootste problemen bij het zoeken en vinden van originele opnamen is het gebrek aan beschikbare bronnen. Zoals gezegd zijn er online catalogi met geluidsopnamen die helpen bij het zoekproces. Dergelijke online catalogi kunnen voldoende informatie bieden over een bepaalde opname, afhankelijk van het genre en het tijdperk. Terwijl sommige online catalogi opnamen van vele jaren geleden bevatten, kunnen andere opnamen uit vrijwel elk decennium of zelfs elke eeuw uit het verleden bevatten. Om de reikwijdte van iemands onderzoek te vergroten, zijn online catalogi een ideale manier om te beginnen.